Најдете следна обука

Календар

Соопштенија и интервјуа

Најнови новости

Започна ГРЕВИО евалуациската посета на Република Северна Македонија

Во Ресурсниот центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање се одржа првата ГРЕВИО евалуциска посета на Република Северна Македонија. На средбата присуствуваше Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и претставници од Советот на Европа, ГРЕВИО, Министерството за труд и социјална политика и од Агенцијата за аудио, аудио-визуелни медиумски услуги. Од страна на претставниците на независното експертското тело при советот на Европа за имплементација на Истанбулската конвенција беа поставувани прашања со цел подобро согледување на напредокот на нашата држава во однос на родово базираното насилство.

Сподели:

ПОВИК ЗА ОБУКИ ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА ВРАБОТЕНИ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР

Министерството за труд и социјална политика со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Центарот за управување со промени отвора повик за службеници и службенички вработени во јавниот сектор. Обуките се на тема “Дискриминација и справување со дискриминација“ и се предвидени да се одржат во Ресурсниот центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање.

Сподели:

Преку голем број на публикации до поголема читателска публика за креирање на родово одговорни политики и буџетирање

Ресурсниот центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање секојдневно се залага во исполнување на својата цел. Неговата работа е насочена кон внесување на родова сензитивност во јавната администрација и поголемо застапување на родовата еднаквост во секојдневните практики на општествената заедница.

Сподели:

ПОВИК ЗА ОБУКИ ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА ВРАБОТЕНИ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР

Министерството за труд и социјална политика со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Центарот за управување со промени отвора повик за службеници и службенички вработени во јавниот сектор кои сакаат да ги надградат своите знаења и вештини и да станат обучувачи и обучувачки за недискриминација и должност за унапредување на еднаквоста во јавниот сектор.

Сподели:

Координираноста помеѓу институциите придонесува до успешно надминување на предизвиците поврзани со родово базираното насилствo

Во просториите на Ресурсниот центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање се одржа работна средба на тема ,, Напредокот на Република Северна Македонија при спроведување на активностите предвидени во Националниот Акциски План (2018-2023) за имплементација на Истанбулската Конвенција” за период од октомври 2018 - декември 2021 година.

Сподели:

За насилството треба да говориме гласно

Се одржа Промоцијата на кампањата „Со тебе сме – заедно против насилството врз жените и девојчињата“ со цел поттикнување на жртвите од семејно насилство да го пријават насилството во надлежните институции.

Сподели:

Пребарај обуки по категории

Категории на обуки

Основни обуки

Напредни обуки

Обуки за обучувачи

Е-учење

Останати обуки

Што кажуваат за нас?

Пораки од учесници

Весна Стојановска

„Учествував на можеби најинтересната обука до сега за мене. Обучувачите беа многу подготвени, а обуката од организациски аспект беше одлична.“

Петар Ивановски

„Благодарам многу на тимот од тренинг центарот за одличната обука. Стекнатите вештини ќе ми значат многу за мојот кариерен развој.“

Испратете порака

Контакт формуларКонтакт податоци

Адреса

Ул. Македонија, бр.22, Скопје

Телефон

Работно време

Пон.-Пет. 08:30-16:30

Дополнителни информации

Можете да ни се обратите на телефон, на е-пошта или физички во нашите простории