Најдете следна обука

Календар

Следни обуки

Нема закажани следни обуки.

Соопштенија и интервјуа

Најнови новости

Работилница за размена на искуства на родовите механизми на локално ниво

Работилница за размена на искуства а родовите механизми на локално ниво 21-23 фебруари Ресурсен центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање

Сподели:

Годишен план и програма за работа на Ресурсен центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање за 2024 година

Министерството за труд и социјална политика продолжува со активности за воспоставување на еднакви можности помеѓу мажит и жените. Во таа насока е изработен и годишниот план и програма за работа на Ресурсниот центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање при Министерството за труд и социјална политика.

Сподели:

E-модули за родово базирано насилство

Министерството за труд и социјална политика постави модули за родово базирано насилство со цел зајакнување на капацитетите на јавната администрација и на пошироката јавност.

Сподели:

Регионална конференција - Родово одговорни политики – Добри пракси и предизвици од регионот

Министерството за труд и социјална политика ја организира регионалната конференција „Родово одговорни политики – Добри пракси и предизвици од регионот“. Конференцијата е организирана заедно со канцеларијата на UN Woman во Скопје со поддршката на Швајцарија и Шведска. Предвидено е да трае 2 дена во присуство на претставници од регионот коишто се занимаваат со предизвиците поврзани со родовата еднаквост.

Сподели:

Започна третата обука на тема Родова анализа

Во Ресурсниот центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање денеска започна третата обука на тема Родова анализа која ќе се одржува два дена.

Сподели:

Јавна дебата за Законот за родова еднаквост

Во Ресурсниот центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање се одржа јавна дебата за предлог Законот за родова еднаквост  на кој присуствуваше Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и претставници од министерствата и сите останати релевантни институции.

Сподели:

Пребарај обуки по категории

Категории на обуки

Основни обуки

Напредни обуки

Обуки за обучувачи

Е-учење

Останати обуки

Што кажуваат за нас?

Пораки од учесници

Весна Стојановска

„Учествував на можеби најинтересната обука до сега за мене. Обучувачите беа многу подготвени, а обуката од организациски аспект беше одлична.“

Петар Ивановски

„Благодарам многу на тимот од тренинг центарот за одличната обука. Стекнатите вештини ќе ми значат многу за мојот кариерен развој.“

Испратете порака

Контакт формуларКонтакт податоци

Адреса

Ул. Македонија, бр.22, Скопје

Телефон

Работно време

Пон.-Пет. 08:30-16:30

Дополнителни информации

Можете да ни се обратите на телефон, на е-пошта или физички во нашите простории