Најдете следна обука

Календар

Следни обуки

Нема закажани следни обуки.

Соопштенија и интервјуа

Најнови новости

E-модули за родово базирано насилство

Министерството за труд и социјална политика постави модули за родово базирано насилство со цел зајакнување на капацитетите на јавната администрација и на пошироката јавност.

Сподели:

Регионална конференција - Родово одговорни политики – Добри пракси и предизвици од регионот

Министерството за труд и социјална политика ја организира регионалната конференција „Родово одговорни политики – Добри пракси и предизвици од регионот“. Конференцијата е организирана заедно со канцеларијата на UN Woman во Скопје со поддршката на Швајцарија и Шведска. Предвидено е да трае 2 дена во присуство на претставници од регионот коишто се занимаваат со предизвиците поврзани со родовата еднаквост.

Сподели:

Започна третата обука на тема Родова анализа

Во Ресурсниот центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање денеска започна третата обука на тема Родова анализа која ќе се одржува два дена.

Сподели:

Јавна дебата за Законот за родова еднаквост

Во Ресурсниот центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање се одржа јавна дебата за предлог Законот за родова еднаквост  на кој присуствуваше Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и претставници од министерствата и сите останати релевантни институции.

Сподели:

Основна обука за родово одговорно буџетирање и негова примена во секторските политики и програми

Во Ресурсниот центар за родово договорно креирање на политики и буџетирање во тек е „Основната обука за родово одговорно буџетирање и негова примена во секторските политики и програми“.

Сподели:

Заедно со Советот на Европа одржана е дводневна обука за недискриминација

Министерството за труд и социјална политика во Ресурсниот центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање одржа Обука за недискриминација, права и законски алатки за спречување и заштита од дискриминација како и Информативна сесија за бесплатна правна помош.

Сподели:

Пребарај обуки по категории

Категории на обуки

Основни обуки

Напредни обуки

Обуки за обучувачи

Е-учење

Останати обуки

Што кажуваат за нас?

Пораки од учесници

Весна Стојановска

„Учествував на можеби најинтересната обука до сега за мене. Обучувачите беа многу подготвени, а обуката од организациски аспект беше одлична.“

Петар Ивановски

„Благодарам многу на тимот од тренинг центарот за одличната обука. Стекнатите вештини ќе ми значат многу за мојот кариерен развој.“

Испратете порака

Контакт формуларКонтакт податоци

Адреса

Ул. Македонија, бр.22, Скопје

Телефон

Работно време

Пон.-Пет. 08:30-16:30

Дополнителни информации

Можете да ни се обратите на телефон, на е-пошта или физички во нашите простории