Најдете следна обука

Календар

Следни обуки

Нема закажани следни обуки.

Соопштенија и интервјуа

Најнови новости

Координираноста помеѓу институциите придонесува до успешно надминување на предизвиците поврзани со родово базираното насилствo

Во просториите на Ресурсниот центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање се одржа работна средба на тема ,, Напредокот на Република Северна Македонија при спроведување на активностите предвидени во Националниот Акциски План (2018-2023) за имплементација на Истанбулската Конвенција” за период од октомври 2018 - декември 2021 година.

Сподели:

За насилството треба да говориме гласно

Се одржа Промоцијата на кампањата „Со тебе сме – заедно против насилството врз жените и девојчињата“ со цел поттикнување на жртвите од семејно насилство да го пријават насилството во надлежните институции.

Сподели:

Ресурсниот центар придонесува во различниот пристап за зајакнување на капацитетите на јавната администрација

Во Ресурсниот центар за родово одговорно креирање на политики и буџетирање се одржа билатерална средба помеѓу Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска и заменик шефот на мисијата на ОБСЕ во Република Косово, Килијан Вахл.

Сподели:

Обуките во соработка со Центарот за управување со промени продолжуваат со зајакнување на капацитетите на институциите

Се одржа и втората обука од серијата на обуки на тема „Род, родова еднаквост и воведување на родовата перспектива во јавните политики“ кои што се наменети за зајакнување на капацитетите на институциите.

Сподели:

Преку работилници до зајакнување на административните капацитети во делот на вклучување на родовата перспектива во креирањето на буџетите.

Министерството за труд и социјална политика во соработка со канцеларијата на UN Women во Скопје започна со спроведување на работилници на тема: „Родовата перспектива во јавните финансии – Родово одговорно буџетирање“, наменети за зајакнување на административните капацитети во делот на вклучување на родовата перспектива во креирање на буџетите.

Сподели:

Преку обуките во Ресурсниот центар за креирање на политики и родово одговорно буџетирање се зајакнуваат капацитетите на вработените во јавниот сектор

Министерството за труд и социјална политика во соработка со канцеларијата на UN Women во Скопје започна со спроведување на серија обуки наменети за зајакнување на капацитетите во институциите, кои се одржуваат во Ресурсниот центар за креирање на политики и родово одговорно буџетирање. Обуките се спроведени од Центарот за управување со промени во рамките на проектот на UN Women „Промовирање на родово одговорни политики и буџети: кон транспарентно, инклузивно и отчетно управување во Република Северна Македонија“ финансиски поддржан од Швајцарија и Шведска.

Сподели:

Пребарај обуки по категории

Категории на обуки

Основни обуки

Напредни обуки

Обуки за обучувачи

Е-учење

Останати обуки

Што кажуваат за нас?

Пораки од учесници

Весна Стојановска

„Учествував на можеби најинтересната обука до сега за мене. Обучувачите беа многу подготвени, а обуката од организациски аспект беше одлична.“

Петар Ивановски

„Благодарам многу на тимот од тренинг центарот за одличната обука. Стекнатите вештини ќе ми значат многу за мојот кариерен развој.“

Испратете порака

Контакт формуларКонтакт податоци

Адреса

Ул. Македонија, бр.22, Скопје

Телефон

Работно време

Пон.-Пет. 08:30-16:30

Дополнителни информации

Можете да ни се обратите на телефон, на е-пошта или физички во нашите простории